Новини

На шляху декомунізація обліку архівних документів

15 грудня 2023 року відбулося засідання Комісії з контрою за наявністю, станом та розшуком документів Національного архівного фонду Державного архіву Миколаївської області, на якому обговорювалося питання щодо виявлення фондів, облік яких потребує декомунізації відповідно до наказу Міністерства юстиції України від 05.10.2023 № 3541/5 «Про внесення зміни до Правил роботи архівних установ України щодо декомунізації обліку архівних документів».
За результатами розгляду схвалено перелік архівних фондів органів влади, установ, організацій, структур та формувань окупаційної адміністрації нацистської Німеччини та її союзниці Румунії, що діяли на території м. Миколаїв та Миколаївської області у 1941-1944 роках. До переліку внесено 348 фондів (16404 справи); заплановано роботу щодо внесення змін до облікових документів фондів та на обкладинках справ із застосуванням індексу «Н».
Робота щодо виявлення фондів органів влади, організацій, структур та формувань, що боролись за незалежність України у ХХ столітті (індекс «У») продовжується.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *