Новини

Перелік карток на осіб, які мешкали у м. Миколаїв у період окупації 1941-1944 років

Державний архів Миколаївської області бере участь у проекті з оцифрування архівних документів, які дозволяють зберегти історичну пам’ять українського і єврейського народів за Угодою про співпрацю з Благодійною організацією «Благодійний фонд «Меморіал Голокосту «Бабин Яр».
Даний проект передбачає проведення низки супутніх робіт, пов’язаних із збереженням архівної інформації, зокрема ремонту, а у деяких випадках і реставрації документів.
Наразі завдяки Благодійному фонду «Меморіал Голокосту «Бабин Яр» опрацьовується картотека осіб, які мешкали на території м. Миколаєва у період окупації 1941-1944 років. За фондовою належністю картотека відносяться до фонду № Р-1016 «Адресне бюро м. Миколаєва» і містить майже 200 тисяч карток. Уперше за цими картками укладаються переліки у машиночитанному форматі (в електронному вигляді). Дані структуровані за алфавітним принципом (за прізвищем особи), що істотно полегшить роботу дослідників, генеалогів, краєзнавців, студентів та всіх, хто цікавиться історією нашого краю.
Укладені переліки стануть основою для потенційного створення відповідної бази даних, яка поєднає дані електронної картотеки із цифровими копіями карток.
Отже, розпочинаємо оприлюднення складених переліків і пропонуємо завершений розділ карток на літеру “А” (6721 запис) та розділ на літеру “Б” (16933 записи).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *